BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.





...ghid turistic virtual









parcuri



Parcul Crang | Parcul Tineretului | Parcul Marghiloman |

Parcul Crang

Parcul Crâng este cel mai mare și mai important parc din orașul Buzău. Parcul a fost amenajat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, într-o pădure de la marginea Buzăului, aflată inițial în proprietatea Episcopiei Buzăului, și care a intrat treptat în posesia municipalității. În Crâng se află un monument dedicat istoriei Buzăului, un restaurant a cărui clădire este construită într-un stil specific zonei Chiojdu, un lac, câteva discoteci, locuri de joacă și un colț al șahiștilor.

În parc se află un lac artificial, denumit Heleșteul. Lacul a fost amenajat la construcția parcului, pentru plimbări cu barca. Apa este adusă din râul Buzău printr-un canal care ocolește orașul. Pe lac există trei insule de dimensiuni aproximativ egale, una dintre ele fiind legată de mal printr-un pod, celelalte două fiind accesibile doar cu barca.

În 1976, în parc a fost construit un obelisc, pentru aniversarea a 1.600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului.

Printre atracțiile Crângului se numără discoteci, locuri de joacă pentru copii, un colț al jucătorilor de șah și table, precum și plimbări cu barca pe lac.

Până în 1898, a fost amenajat și Bulevardul Parcului. Bulevardul, astăzi denumit Bulevardul Nicolae Bălcescu, leagă centrul orașului de Crâng. La construcția sa, bulevardul avea cinci benzi de circulație, una centrală pentru trăsuri, două pentru pietoni și cele două exterioare pentru călăreți. Astăzi, bulevardul are două benzi centrale pentru autovehicule și trotuare largi. Duminica, primăria orașului închide circulației partea de bulevard din apropierea parcului, pentru a fi folosit doar de pietoni.

În 1922, a fost construită în parc și o biserică mică, numită Sf. Filofteea.

Click pentru a reveni la meniu

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului este un parc aflat în partea de nord a municipiului Buzău, România. Parcul a fost amenajat în anii 1980 pe locul fostului abator, împreună cu Sala Sporturilor și cu bazinul olimpic de înot.

In zona Parcului Tineretului gasim:

  • Strandul Tineretului


  • Discoteca Atlantis


  • Skatepark


  • Amfiteatru


  • Terenuri de sport

  • Click pentru a reveni la meniu

    Parcul Marghiloman

    Castelul Marghiloman a fost construit incepand cu anul 1882 de catre Iancu Marghiloman, lucrarile intinzandu-se pe durata a cinci ani . Dupa ce acesta a incetat din viata, fiul sau Alexandru Marghiloman a ales sa il modernizeze, apeland la serviciile unui arhitect de origine franceza pe nume PaulGottreau. Acesta era deja cunoscut pentru proiectarea Casei de Economii si Consemnatiuni si a cladirii Fundatiei Universitare Carol I din Bucuresti.

    Palatul Marghiloman devine astfel o cladire masiva, cu arhitectura in stil frantuzesc. In 1897 este inaugurata Vila Albatros, situata intr-un parc imens cu helesteu si avand alaturi dependinte ca vila pentru personal, pentru musafiri, case pentru gradinari si portari, grajduri pentru caii de curse. Pe vremea aceea caii de curse de la Conacul Marghiloman erau celebri si au castigat 27 derby-uri. Palatul Marghiloman avea 31 de camere si era deosebit de luxos. Pe jos parchet, multa matase pe pereti si un aer special pe care nu oricine avea privilegiul sa il respire.

    Dupa decesul lui Alexandru Marghiloman, Castelul Marghiloman a intrat in continua degradare fiind astfel o adevarata ruina. Se zvoneste ca proprietarul terenului, C. Musceleanu, ar fi blestemat sa se aleaga praful de orice se construieste pe acest loc si asta pentru ca terenul respectiv a fost pierdut la carti in favoarea lui Iancu Marghiloman. Ruinele castelului sunt inca atragatoare tocmai prin istoria acestuia.

    Click pentru a reveni la meniu

       
    Copyright © Alina. Toate drepturile rezervate • Gazduit de xhost.ro • Ora este